Osynlig tandställning – En revolution inom tandreglering

14 september 2023
Julia Zsiga

editorial

Att få ett vackert leende har alltid varit eftersträvansvärt. Ett leende med raka tänder ger inte bara en attraktiv utstrålning, utan kan även ha en positiv effekt på ens självförtroende och självkänsla. Tidigare var tandställningar den vanligaste metoden för att korrigera snedställda tänder och bettfel, men idag finns det en ny revolutionerande metod – osynlig tandställning.

Vad är osynlig tandställning?

Osynlig tandställning, även kallad genomskinlig tandställning, är en modern metod för att rätta till snedställda tänder och bettfel utan att behöva använda traditionella metall- eller keramiktandställningar. Istället används skräddarsydda, transparenta skenor som sakta flyttar tänderna till önskad position.

Den osynliga tandställningen är tillverkad av ett mjukt och genomskinligt material som är bekvämt att bära och knappt synligt för andra. Skinen sitter tight runt tänderna och gör att de kan korrigeras på ett skonsamt och effektivt sätt.

Hur fungerar osynlig tandställning?

Innan en osynlig tandställning kan tillverkas måste en noggrann undersökning göras av en tandläkare eller ortodontist. De tar då intryck av dina tänder och skapar en digital D-modell av ditt bett. Utifrån denna modell kan man sedan skapa en serie av skräddarsydda skenor som du kommer att bära under behandlingen.

Du kommer att byta till en ny skena varannan vecka eller enligt rekommendation från tandläkaren. Varje ny skena har en något annan form och flyttar dina tänder lite grann åt rätt håll. Genom att gradvis byta skena kommer dina tänder sakta men säkert att flyttas mot sin definitiva position.

Behandlingstiden med osynlig tandställning kan variera beroende på hur svårt snedställda tänderna är. I genomsnitt tar det mellan till månader, men hos vissa kan resultatet nås redan efter månader. Det är viktigt att använda skenorna enligt rekommendationerna och inte hoppa över någon skena för att uppnå optimalt resultat.

image

Fördelar med osynlig tandställning

Osynlig tandställning har blivit alltmer populärt på grund av dess fördelar jämfört med traditionella tandställningar:

    • Estetik: En av de främsta fördelarna med osynlig tandställning är att den är nästan osynlig för andra. Det betyder att du kan korrigera ditt bett utan att behöva känna dig självmedveten eller orolig över utseendet.
    • Komfort: De skräddarsydda skenorna är tillverkade av ett mjukt och bekvämt material som inte orsakar smärta eller obehag. De är även avtagbara, vilket ger dig möjlighet att ta bort dem vid tillfällen som äter, borstar tänderna eller deltar i sportaktiviteter.
    • Effektivitet: Osynlig tandställning är en mycket effektiv metod för att rätta till snedställda tänder och bettfel. Genom att ha kontroll över varje steg av behandlingen kan du redan innan se den förväntade slutresultatet, vilket ökar motivationen och förhoppningen om ett perfekt leende.

Rekommenderad klinik för osynliga tandställningar – All About Smiles

Om du är intresserad av att få en osynlig tandställning rekommenderas All About Smiles – en professionell tandläkarklinik med lång erfarenhet inom estetisk tandvård och tandreglering. De erbjuder skräddarsydda behandlingsplaner anpassade efter varje klients individuella behov och önskemål.

All About Smiles har specialiserade tandläkare och ortodontister som kan bedöma dina tänder och ge dig råd om vilken typ av tandreglering som passar dig bäst. De använder den senaste teknologin inom digital tandvård för att säkerställa att du får den mest effektiva och skonsamma behandlingen.

Om du vill ha ett vackert leende med raka tänder och samtidigt undvika traditionella tandställningar, kontakta All About Smiles för att boka en konsultation. Du kommer att få både professionell vård och den bästa service för att uppnå ditt drömleende.

Fler nyheter