Invisalign i Stockholm: En osynlig lösning för raka tänder

26 maj 2023
Maja Bergman Lindberg

En vacker och symmetrisk tandrad kan göra underverk för ditt leende och självförtroende. Om du är i behov av tandkorrigering och vill undvika traditionella tandställningar kan Invisalign vara det perfekta alternativet för dig. Invisalign är en revolutionerande metod för att rätta till tändernas position utan att behöva använda synliga metallklämmor och trådar. Här är vad som skiljer Invisalign från traditionell tandställning.

Flexibilitet och diskretion

En av de största fördelarna med Invisalign är dess osynlighet. Istället för att använda metallklämmor och trådar använder Invisalign genomskinliga och skräddarsydda skenor som passar perfekt över dina tänder. Dessa skenor är tillverkade av bekväm och genomskinlig plast, vilket gör dem praktiskt taget osynliga när de är på plats. Detta gör att du kan korrigera dina tänder diskret och utan att känna dig självmedveten.

Bekvämlighet och avtagbarhet

En annan fördel med Invisalign är att skenorna är avtagbara. Det betyder att du kan ta bort dem vid måltider eller vid tandborstning, vilket gör det enklare att behålla en god munhygien och äta din favoritmat utan begränsningar. Du behöver inte oroa dig för matrester som fastnar i metallklämmorna eller att undvika vissa livsmedel som kan vara svåra att äta med traditionell tandställning. Dessutom minimerar Invisalign risken för skador på tänderna eller tandköttet vid sportaktiviteter eller andra fysiska aktiviteter då skenorna kan tas bort vid behov.

invisalign stockholm

Skräddarsydd behandlingsplan

Invisalign-behandlingen är skräddarsydd för varje individ baserat på deras specifika behov och önskemål. Genom användning av avancerad 3D-teknik skapas en virtuell modell av dina tänder och behandlingsplanen planeras noggrant. Du får en uppskattning av hur länge behandlingen kommer att ta och hur dina tänder kommer att se ut efteråt. Dessutom kan du genom användning av dessa virtuella modeller visualisera förändringarna i förväg och få en tydlig bild av det förväntade resultatet.

Smidiga justeringar och kortare behandlingstid

Invisalign-skenorna är designade för att gradvis flytta dina tänder till den önskade positionen. Varje skena är speciellt framtagen för att passa till en specifik fas av tandkorrigeringen. Vanligtvis byter du ut skenorna varje eller varannan vecka enligt behandlingsplanen. Varje ny skena är lite tightare än den föregående, vilket gradvis förskjuter dina tänder. Den här smidiga och kontrollerade processen minimerar obehaget jämfört med traditionell tandställning och gör det möjligt att göra justeringar efter behov. Dessutom har Invisalign visat sig ha en kortare behandlingstid jämfört med traditionell tandställning, vilket innebär att du kan uppnå dina önskade resultat snabbare.

Färre besök och enkel eftervård

Med Invisalign minskas behovet av frekventa tandläkarbesök jämfört med traditionell tandställning. Istället för att behöva justera och dra åt trådar regelbundet kan du enkelt byta skenor hemma enligt din behandlingsplan. Du kommer fortfarande att behöva följa upp med din tandläkare regelbundet för att säkerställa att behandlingen fortskrider som den ska, men besöken blir generellt färre och mindre tidskrävande. Dessutom är eftervården relativt enkel. Du behöver bara rengöra skenorna regelbundet och följa tandläkarens instruktioner för att bibehålla resultatet och hålla tänderna friska och rena.

Fler nyheter